zondag 1 november 2009

otto en simo



Dinsdag gingen langs bij Otto Donner. Otto Donner is eigenaar van het finse label Love Records, hij woont in een traditioneel fins huis met veranda aan zee. Met in de tuin een jaloersmakend werkhuis/studio. Dit hangt vol met abstracte schilderijen en stapels stapels partituren, papier en platen en cd's. Otto is behalve producer ook componist van electronische muziek, dirigent, ex-omroepman en trompettist. Hier laat hij een lp van zien van Wigwam, één van de bekendste progressive rock bands uit Finland in de seventies. Er was zo weinig geld dat de lp hoezen met de hand werden getekend door de bandleden. Otto begon in de sixties als eerste in Finland met het opnemen van communistische liederen, volksmuziek ,jazz en rock.










's Avonds waren we uitgenodigd om te komen jammen bij Simo Korhopää,kunstenaar,autoliefhebber en dichter, verderop langs de rivier. Simo heeft geen cent te makken en slaapt en woont temidden van zijn schilderijen. Heel vrolijke en naieve schilderiijen van auto's, planeten, dieren en zijn vrienden.

Daar ging ik weer met mijn flits. Sorry sorry. De finnen zijn sorry people. Ze verontschuldigen zelfs voor het veromtschuldigen. Na een paar dagen hoorde ik het mezelf ook doen..

deze foto is niet van mij trouwens...


deze wel...simo werkt aan de rode planeet





Geen opmerkingen:

Een reactie posten